3 smarte arbeidsmetoder som kan hjelpe markedsførere i 2022

Merkevaresprint, Vekstsprint og RISS kan spare deg mye tid i å ivareta merkevaren, bygge gode kundeopplevelser og finne nye vekstmuligheter i det kommende året.

3 smarte arbeidsmetoder som kan hjelpe markedsførere i 2022

Det er ikke småtteri alt det som står i kalenderen til markedssjefen. Det kastes ball mellom teknologi til frokost og kommunikasjon til lunsj. Du har muligens gått fra å ha ansvar for langsiktig merkevarebygging, til å drive investeringer i markedsføringsteknologi, salg, produktutvikling, digitalisering, innovasjon og merkevarekommunikasjon på toppen.

Men ingen kan gjøre alt alene. Derfor trenger vi arbeidsmetoder som kan forene organisasjonen i en form som jobber raskt, fokusert og tverrfaglig, sammen.

Men hva betyr det for deg og din organisasjon?

3 arbeidsmetoder som kan gi en flying start på 2022

Endringene kommer som en konsekvens av nye brukerbehov. Markedsføring har blitt en hybrid hvor det viktigste du kan gjøre er å skape gode produkt- og merkevareopplevelser.

Men selv om ny teknologi gjør det mulig å jobbe innsiktsbasert, smart og effektivt, kan det kjennes overveldende. For å lykkes må du sannsynligvis ta i bruk andre arbeidsmetoder.

Dette er metoder som fremmer et mer agilt, tidseffektivt og integrert markedsføringsarbeid i bedriften.

1. Merkevaresprint

Merkevaresprint er et verktøy for å skape bedre omforening og forståelse for hvilken merkevare teamet forvalter. Poenget med en Merkevaresprint er å gjøre “merkevare” til noe håndgripelig, selv for de som ikke jobber med kommunikasjon eller markedsføring til vanlig. Øvelsen består av 6 oppgaver som kan løses i løpet av bare 3 timer.

Merkevaresprint kan brukes til å bygge en merkevare fra scratch, som en “recap” for å minne teamet på hvilket verdibudskap og posisjon bedriften har eller skal ta, til videreutvikling av merkevaren, eller som onboarding av nye ansatte.

Resultatet er at teamet får et felles språk for å beskrive hvem bedriften er, hvem den er til for og hva som er det egentlige målet. Det gjør det mye lettere å ta store avgjørelser framover.

2. Vekstsprint

Vekstsprint er en oversettelse av Growth Hacking, som enkelt forklart handler om å modernisere måten vi organiserer markedsarbeid på. Det er like mye et mindset som en teknikk for å skape vekst gjennom hele kundereisen. Og det som er så fint (men ofte underkommunisert), er at Vekstsprint fungerer like godt om du driver fysisk butikk eller leverer en digital tjeneste.

Det viktigste poenget med Vekstsprint er å lede teamet mot å utvikle eksperimenter og nye ideer til forbedring av hele kundereisen. Det vil si; brukerens kontaktpunkter innenfor læring, aktivering og bevaring. Målet er å jobbe tverrfaglig med hyppige eksperimenter som gir høy effekt og som krever lite innsats, for å identifisere hvilke områder i bedriften som har størst vekstpoentiale.

Vekstsprint er en av grunnene til at selskaper som Dropbox og Slack har blitt så raskt dominerende. Men de har ikke brukt en magisk formel. Det er bare en arbeidsmetode. Og det er ingenting i veien for at andre start-ups, utfordrere eller ledende selskaper (uavhengig av bransje) kan jobbe på samme måte.

3. RISS

RISS er et verktøy som ble utviklet av designbyrået Bleed sammen med Innovasjon Norge. Det er egentlig skreddersydd reiselivsbransjen, men har stor overføringsverdi for andre som skal jobbe med historiefortelling og innholdsproduksjon.

RISS hjelper deg å finne kjernefortellingen i det du driver med — som du kan bruke til å utvikle innholdskonsepter for ulike målgrupper. Det hjelper deg å lage en historie som differansierer deg fra andre, og som appellerer til brukeren på det emosjonelle planet når produktet eller tjenesten din står opp til vurdering. For selv om vi lever i en datadrevet verden, er folk fortsatt folk.

Og folk trenger å føle noe.

Hele verktøyet består av 6 oppgaver/faser, men du kan fint hoppe over noen av dem og ta det i bruk som et canvas. Metoden er basert på design thinking og fungerer nydelig i tverrfaglige team som skal jobbe tett sammen.

Her kan du lese mer om verktøyet RISS på Nasjonal Kolleksjon

En oppsummering?

For å lykkes med teknologi til lunsj og historiefortelling til frokost, kan du bruke disse arbeidsmetodene til å utvikle organisasjonen videre — og samtidig bevise din egen verdi internt. Brand Sprint, Vekstsprint og RISS gjør det enklere å løse oppgavene du egentlig har ansvar for; Å ivareta merkevarestrategien, bygge infrastruktur og sørge for nye kunder og vekstmuligheter.