Falstadsenteret

Falstadsenteret er et nasjonalt opplærings- og dokumentasjonssenter for krigens fangehistorie, humanitær folkerett og menneskerettigheter.

Falstad har en sterk og lang historie som i dag er mest kjent for den beryktede fangeleiren til det tyske sikkerhetspolitiet under andre verdenskrig.

I dag bedriver de forskning, museum, bibliotek, kafé og opplæring. Falstadsenteret er ett av de sju freds- og menneskerettighets-sentrene i Norge.

Vår jobb var å pusse opp gammel logo, revitalisere identiteten og utvikle ny hjemmeside. På denne måten fikk kunden et system som hjelper med å kommunisere i alt fra annonser, til sosiale medier, til sine besøkende og turister.

Konsept og løsning

Arbeidet innebar et dypdykk i historien og flere besøk med omvisninger på Falstad. Vi ønsket å få fram et uttrykk som tok vare på alvorligheten, men samtidig viser Falstadsenteret fra en mer kommersiell side.

Løsningen ble en oppussing av logo, fargepalett inspirert av bygninger og naturen rundt Falstadsenteret, kombinert med en moderne typografi og regler for bildebruk. Til sammen utgjør det en visuell identitet som representerer «Vekst – åpenhet – ro – refleksjon og mot».

Med kommunikasjonsplattform og designmanual sørget vi for at Falstadsenteret får en lik form for kommunikasjon og visuelt uttrykk i alle kanaler, samt en styrket merkevareposisjon.

Den nye hjemmesiden sørget for at informasjon, historie og undervisningsressurser er lett tilgjengelig, og at kunden selv kan styre og oppdatere innhold på en enkel måte.

Kontakt

Vil du gjøre hverdagen enklere for dine kunder? Snakk med Gaute

Gaute Busch
Kreativ leder

gaute@uredd.no
(+47) 98 28 37 50

Flere jobber

ScanBio: Verdikjeden

UREDD har produsert en informasjonsfilm for ScanBio Marine Group. Produksjonen var kompleks og ambisiøs, men mest av alt en fornøyelig prossess med en spennende kunde.

ScanBio

ScanBio skal bli ledende i å transformere biprodukter fra fisk til en verdifull marin ingrediens. Den nye nettsiden forteller verden hvordan de får det til.

Pilegrimsleden

Du finner fram den store sekken. Prøver de nye skoene. Spør venner om tips til steder, attraksjoner og opplevelser du kan møte på veien. Og du plukker ut et turmål, kanskje to. Sjekker været på yr – det ser ikke så værst ut.