Falstadsenteret

Visuell identitet for Falstadsenteret

Falstadsenteret er et nasjonalt opplærings- og dokumentasjonssenter for krigens fangehistorie, humanitær folkerett og menneskerettigheter.

Falstad har en sterk og lang historie som i dag er mest kjent for den beryktede fangeleiren til det tyske sikkerhetspolitiet under andre verdenskrig.

I dag bedriver de forskning, museum, bibliotek, kafé og opplæring. Falstadsenteret er ett av de sju freds- og menneskerettighets-sentrene i Norge.

Vår jobb var å pusse opp gammel logo, revitalisere identiteten og utvikle ny hjemmeside. På denne måten fikk kunden et system som hjelper med å kommunisere i alt fra annonser, til sosiale medier, til sine besøkende og turister.

falstad_02_intro

Konsept og løsning

 Arbeidet innebar et dypdykk i historien og flere besøk med omvisninger på Falstad. Vi ønsket å få fram et uttrykk som tok vare på alvorligheten, men samtidig viser Falstadsenteret fra en mer kommersiell side.

Løsningen ble en oppussing av logo, fargepalett inspirert av bygninger og naturen rundt Falstadsenteret, kombinert med en moderne typografi og regler for bildebruk. Til sammen utgjør det en visuell identitet som representerer «Vekst - åpenhet - ro - refleksjon og mot».

Med kommunikasjonsplattform og designmanual sørget vi for at Falstadsenteret får en lik form for kommunikasjon og visuelt uttrykk i alle kanaler, samt en styrket merkevareposisjon.

Den nye hjemmesiden sørget for at informasjon, historie og undervisningsressurser er lett tilgjengelig, og at kunden selv kan styre og oppdatere innhold på en enkel måte.

falstad_03_rapporter
falstad_04_avisannonse
falstad_05_web
falstad_06_skilt

Kontakt

Vil du gjøre hverdagen enklere for dine kunder? Snakk med Gaute →

Gaute

Gaute Busch
Kreativ leder

gaute@uredd.no
+47 98 28 37 50