Kunsthåndverk 2017

Kunsthåndverk 2017 er den 40. utgaven av Norske Kunsthåndverkeres juryerte årsutstilling – Nordens største årlige mønstring for samtidens kunsthåndverk.

Årsutstillingen viser et mangfold av det beste som skapes imaterialer som glass, keramikk, tekstil, tre og metall i landet vårt og er en av de sentrale arenaene for markering av norsk samtidskunst.

Bestillingen fra kunde var at utrykket på katalog skulle ta utgangspunkt i et spesifikt verk som var antatt i utstillingen, uten at det skulle dominere og være en for overtydelig referanse. Det var også et ønske om tett samarbeid med utstillingsdesigner og at Norske Kunsthåndverkeres profil skulle ivaretas.

Kunsthåndverk 2017 – 22

Løsning

Det visuelle utrykket er basert på et av de antatte verkene. «Bottom 3» av Admir Batlak. Verket er et grønt sirkelskjørt med lommetørklekanter og en komposisjon av ulike bånd som refererer og hinter til krigsemblemer og flagg uten bestemt geografisk tilhørighet.

Verket ble stilisert og abstrahert ned til en geometrisk komposisjon og danner grunnlaget i uttrykket.

Komposisjonen kan også tolkes som en abstrahert «K» som refererer til «Kunsthåndverk». I katalogen er fargetemaet fra verket gjennomgående med to grønntoner. Typografisk er det størrelseskontraster som skaper spenning og balanse.

Som en referanse til stoffligheten i ullmaterialet i referanseverket er det lagt til en forløpning fra mørk til lys grønn i ytterkanten av katalogen.

Kunsthåndverk 2017 – 4
Kunsthåndverk 2017 – 5
Kunsthåndverk 2017 – 6
Kunsthåndverk 2017 – 8
Kunsthåndverk 2017 – 9

Kontakt

Vil du gjøre hverdagen enklere for dine kunder? Snakk med Anette →

Anette

Anette Hammer
Grafisk designer

anette@uredd.no
+47 41 62 09 25