Sykkelfest i Oslo

Finnes det egentlig noe bedre enn å gli uanstrengt og lekkert på en sykkel?

Svært mange av oss har hatt et personlig forhold til en – mange har det enda. Og de fleste husker den første sykkelen godt. At den var rød, at den hadde en skikkelig kul ringeklokke, og at kjedet hoppet av når du tråkket i som hardest.

Tivolifølelse

Veien til nye og flere syklister handler fortsatt om kjærlighet til sykkelen.
Å kjenne vinden i håret. Å gjenoppdage gleden som utløses hver dag av alle
som sykler på freshe sykkelstier i Oslo.

Men noen ganger trenger vi hjelp til å hente fram den frie følelsen.
Derfor ønsket Sykkel i Oslo å gjøre noe spesielt for studentene i hovedstaden, og gi de muligheten til å skaffe seg sin helt egen favorittsykkel – til en studentvennlig pris. 

Først og fremst et mål om økt sykkelandel

Sykkel i Oslo har store ambisjoner om å løfte sykkelandelen blant studenter.
Andelen er i dag ca 5%, og satsingen skal sørge for flere syklende studenter gjennom å gjøre det enklere, tryggere – og litt gøyere å sykle.

I UREDD har vi jobbet med å endre reisevaner i over 6 år, både i Oslo og Trondheim. Og vi vet at ordet «gøy» er ganske sentralt i å lykkes. Sykkelkommunikasjon fungerer nemlig best når den lar pekefingeren ligge,
og heller inspirerer til sykkelglede gjennom å vise mulighetene som ligger i framtidens bytransport.

Popcorn, tivoli og frihet til
å kunne dra akkurat når du vil 


Den 23.august inviterte vi tusenvis av studenter til tidenes sykkelfest på Blindern. Arrangementet er det største og beste av sitt slag som Sykkel i Oslo noen gang har gjennomført for studenter.

Vi leide hele Fredrikkeplassen og inntok området med mat og drikke, stands, sykkelservice, sykkelauksjon og mange gode tilbud til syklende studenter. Og vi ønsket å gjøre det både billig og gøy å skaffe seg sin nye favorittsykkel.

Vi jobbet med ulike idéer og havnet til slutt på en karusell som skulle la
studentene gjenoppdage barnet i seg. Heldigvis fikk vi tak i en 60 år gammel
barnekarusell som hadde sett sine bedre dager som tivoli-attraksjon.

Vi byttet ut hestene med 9 retro sykler, bygget og mekket, og folierte karusellen med dekor inspirert av sykkelfest. Sykkelkarusellen ble en fin måte å minne dem på gleden av å få en ny sykkel og ikke minst – jobbe litt for å få tak i den.

81 sykler ble restaurert og solgt av Oslo Kollega, og de flinke folka i Redbike sykkelverksted jobbet utrettelig gjennom hele dagen med å fikse gamle sykler for å få de til å bli som nye.

En felles sykkelinnsats

Å arrangere tidenes sykkelfest krever mye planlegging og stødig prosjektledelse. Vi har jobbet som karusell-byggere hele gjengen, og mange fortjener honnør for innsatsen.

UIO, Naturvernforbundet, Naturvernstudenteten på UIO, Studentskipnaden i Oslo og Aksershus, og Sykkel i Oslo fortjener særlig ros for å ha trodd på prosjektet, og for gjennomføringen av selve arrangementet.

Sykkelfesten høstet stående ovasjoner fra både publikum og samarbeidspartnere, og vi gleder oss allerede til neste års arrangement. Med dét lar det siste ordet gå til byråd Lan Marie Nguyen Berg:

En spesiell takk til…

Lise Christensen fra Superkraft for god hjelp med realiseringen av karusellen og en stor takk til Eskil Johnsen og Morten Quist Hommersand fra Tilnærmet Lik som produserte flere fine filmer fra arrangementet.

Kontakt

Vil du gjøre hverdagen enklere for dine kunder? Snakk med Tor Martin!

Tor Martin Norvik
Kreativ leder

tormartin@uredd.no
(+47) 91 35 12 90

Flere jobber

ScanBio

Hvordan ScanBios arbeid med foredling av maritime resurser vil påvirke fremtiden.

Pilegrimsleden

Du finner fram den store sekken. Prøver de nye skoene. Spør venner om tips til steder, attraksjoner og opplevelser du kan møte på veien. Og du plukker ut et turmål, kanskje to. Sjekker været på yr – det ser ikke så værst ut.

Innveno

I forbindelse med et navnebytte ønsket Innveno en ny grafisk profil, for å forsterke posisjonen som en tydelig og dyktig samarbeidspartner.