Tips til digital jul

Mange får av ulike grunner ikke anledning til å feire jul med sine kjære og nære. Det går allikevel å gjøre mer ut av samtalene over video gjennom julen. Her er noen forslag til leker vi tror vil gjøre en digital jul litt bedre.

Innhold

Tegn bildet

Her skal en beskrive et bilde og alle andre skal tegne det de hører. Dette spillet vil garantert sørge for en del latter når kunstverkene vises frem.

Hvem ville mest sannsynlig ha..

En må lage en liste med ulike utsagn, der alle skal si hvem de tror mest sannsynlig kunne ha gjort eller sagt det som foreslås. Jo mer sprø og usannsynlig utsagn, jo artigere blir det når de ulike blir pekt ut av majoriteten.

Noen forslag til utsagn:

  • Hvem kunne mest sannsynlig ha spist majones rett fra tuben?
  • Hvem kunne mest sannsynligvis ha funnet på å lete etter telefonen sin mens de holdt den i hånda?
  • Hvem kunne mest sannsynlig ha delt et bilde av en solnedgang med et sitat på Facebook?
  • Hvem kunne mest sannsynlig ha ledd så mye at de tisset på seg?

Hvem er den beste løgneren?

Hver person skal fortelle fire sannheter og en løgn. De andre skal gjette hvilken som er løgn og her kan de som gjetter riktig få poeng. Hvis ingen gjetter riktig får løgneren poengene.

Hvilken sang?

Her trenger dere en spilleliste med sanger som de fleste burde kjenne til. Ut fra alderssammensetningen kan man vurdere å finne en som allerede eksisterer eller lage en selv. Alle trenger ikke kjenne til alle sangene, men sørg for at de minste og eldste har like stor sjanse til å vinne.

I stedet for å rope, kan de som vil gjette løfte opp et stykke farget ark eller noe annet visuelt som gjør at den som spiller av sangene enkelt kan se hvem som var først ute. Riktig svar gir poeng. Svarer den raskeste personen feil gis muligheten til den neste.

Hvem sine emojis?

Denne kan kreve litt forarbeid og bistand til enkelte deltakere. Her skal deltakerne sende inn skjermbilder av emoji-boardet, fra den appen de benytter mest. Her skal man vise frem de emojiene som benyttes mest og alle skal gjette hvem som er eieren av emojiene. Her kan det bli artig, pinlig og muligheter til å lage noen interne spøker for familien eller vennegjengen.

Jackbox Games

Jackbox Games koster noen hundrelapper, men er definitivt verdt pengene. Kan lastes ned på flere enheter, og gjør det mulig å spille med venner hvor enn de befinner seg. Her får du flere spill i en pakke, og alle finner garantert en favoritt eller tre. Noen har kanskje erfaring fra dette på Nintendo Switch og vet at dette spillet vil bringe frem konkurranseinstiktet og ikke minst latter.

God fornøyelse!

Mer lesestoff

Kartlegging i RISS

Vi har hatt vår første samling i RISS-prosjektet på Indre Nordmøre. Temaet for dagen var kartlegging, og i denne artikkelen deler vi våre erfaringer så langt.

En enkel merkevareguide på bare tre timer!

En brandsprint er en effektiv metode for å få på plass en merkevareguide.
Merkevareguiden kan brukes til å danne grunnlaget for en visuell identitet, merkevarestrategi eller kommunikasjonskonsept.

ScanBio: Verdikjeden

UREDD har produsert en informasjonsfilm for ScanBio Marine Group. Produksjonen var kompleks og ambisiøs, men mest av alt en fornøyelig prossess med en spennende kunde.